PORTFOLIO

VERY SHORT STORIES

These one-page comic strips are all commisioned work, however there were no further instructions - this is the way I like it.  

Binnendieze

 Deze strip is gemaakt voor het Nationaal Historisch Museum. De bedoeling was dat een stukje nationaal erfgoed in één pagina verbeeld zou worden. Als jongetje zat ik ooit op zo'n bootje dat over de Binnendieze dobbert. De gondelier vertelde over hoe het er in de middeleeuwen aan toe ging in Den Bosch. Ik kan me vooral nog herinneren dat hij het erg levendig vertelde...

<h2>Binnendieze</h2>

Het Lied de Dwaze Bijen

Een verstripping van het gedicht "Het Lied der Dwaze Bijen" van Martinus Nijhoff. Gemaakt in opdracht van Uitgeverij De Vliegende Hollander en het Fonds BKVB voor het boek "Mooi is dat", waarin tientallen Nederlandse literaire klassiekers door eveneens tientallen striptekenaars in één pagina zijn verstript. <h2>Het Lied de Dwaze Bijen</h2>

Expeditie

Opnieuw een verstripping van een gedicht. Ditmaal het gedicht "Expeditie" van Jan Baeke. Een vreemde mooie strip voor een vreemd mooi gedicht. Gemaakt in 2013 in opdracht van literair tijdschrift "Awater".

<h2>Expeditie</h2>

De Hallen

 Een strip over een oude trammachinist die terug naar zijn jeugd gaat. Gemaakt voor de Amsterdamse stripkrant "Wat Wil West", een gratis krant waarin vele striptekenaars zich hebben gebogen over iets dat het voormalig stadsdeel Oud-West typeert. Ik koos voor tramremide De Hallen, een groot complex van meer dan honderd jaar oud, midden in een drukke woonwijk. Het is sinds de jaren tachtig niet meer als tramremise in gebruik en er is sindsdien erg veel ruzie omgemaakt. Nu wordt het verbouwd tot ambitieus ambachtelijk-cultureel hart van de wijk.


<h2>De Hallen </h2>

Karakter

Verstripping van de film "Karakter" van Mike van Diem uit 1997. Met de complimenten van de regisseur! Gemaakt in 2011 voor het verzamelwerk "Filmfanfare", waarin meer dan vijftig Nederlandse filmklassiekers door evenveel striptekenaars in één pagina is samengebracht, in opdracht van het Filmmuseum in Amsterdam en uitgeverij de Bezige Bij. Ik koos Karakter, een sfeervolle en zwierige film met een aantal mooie ontwikkelingen die ik heb geprobeerd te verbeelden. De tragiek van de hoofdpersoon is dat hij de liefde van zijn leven laat lopen in zijn nobele maar blinde eerzucht om hogerop te komen. Daar heb ik op ingezoomd.

Deze pagina is al vrij lang gerekt, maar als ik een samenvatting van de film zou moeten maken dan wordt het een meterslange pagina denk ik. 

<h2>Karakter</h2>